SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Wisby Simsällskap

Blå grupp - fortsättning

Passar den som är mellan 12 och 18 år, har gått simhopp minst fyra terminer eller tränat gymnastik eller liknande lika länge.

 

För att börja i denna grupp vill vi att simhopparen kan:

Fothopp framåt och bakåt i alla stilarter från kant och en och tre-meters svikt.

Sittrullning framåt och bakåt från kant och en-meters svikt samt sittrullning framåt från tre-meters svikt.

Ståfall framåt från kant och en- och tre-meters

Huvudhopp i minst två stilarterna framåt från kant och en-meters svikt

Ståfall bakåt från en-meters svikt samt huvudhopp bakåt från kant och minisvikt

Börjat med Tyska hoppet (stå bakåt rotera framåt)

Börjat med Isander (stå framåt rotera bakåt)

Kan använda armsving och kunna grunderna i ansats

 

Fokus i denna grupp är att förstå och fortsätta lära sig tekniska grunderna i simhopp samtidigt som vi har roligt

Vi individanpassar träningen/coachningen till den nivå som hopparen befinner sig på.

 

Landträningarna har på denna nivå är ännu mer fokus på styrka, kondition och smidighet. Vi jobbar mycket med förövningar; från plint till tjockmatta samt använder satsbräda för att öva in sviktkänsla. Vi använder armsving i all hopp och börjar tränar på att använda oss av ansats. Dessa övningar tar vi sedan med oss till vattnet.

 

I vattnet fortsätter vi bygga på de övningar de har lärt sig på land från kant och/eller svikt. Vi börjar använda oss av de olika simhoppskoderna (https://www.svensksimidrott.se/Arkivsidamedgammaltmaterial/varagrenar-old/Simhopp/reglerforsimhopp/Hoppkoder/) Samt att hopparen själv får analysera sina hopp. Samtidigt som vi jobbar med mentalträning för att kunna utvecklas som simhoppare.

 

På denna nivå är målet att de ska få ihop E-serie och D-serie samt jobba mot den serie som är för hopparens åldersgrupp.  (https://www.svensksimidrott.se/Arkivsidamedgammaltmaterial/varagrenar-old/Simhopp/reglerforsimhopp/aldersklasser/) samt att de som vill och kan ska kunna åka i väg på större breddtävling på fastlandet. Vi jobbar också mer på de högre höjderna än i de föregående grupperna.

 

Även i denna grupp använder vi oss av svensk Simhoppslinje (https://www.svensksimidrott.se/varasimidrotter/Simhopp/Om/simhoppsmarken) och Anna Lindbergs landträningsprogram (http://www.polisensimhopp.se/nyheter/?ID=31510&NID=405021)

Träningstid: söndagar kl 12.30-15.00 (landövningar 60 min + vattenövningar 60 min). ca 15 tillfällen/termin.

 
WSS Shop
Aktuellt
 
Samarbetspartners
Våra sponsorer